Value-Based Health Care masterclasses:

 • Bieden vernieuwende methodologieën die academisch zijn gevalideerd door een internationale adviesraad.
 • Bieden praktische benaderingen die zijn gebaseerd op de ‘best practices’ uit de Verenigde Staten, Duitsland en Zweden.
 • Zijn gefocust op minder praten en meer doen: hands-on experience.
 • Behandelen eigen ervaringen en dilemma’s van deelnemers.
 • Zijn voorzien van een BIG/KNMG-accreditatie

Na deelname aan een van de masterclasses heeft u:

 • Een beter begrip van het Value-Based Health Care concept.
 • Een beter begrip van de implementatiemethoden.
 • Een beslissingstool voor de toepassing van Value-Based Health Care.
 • Geleerd van uitdagingen en ervaringen van gelijkgestemde professionals in andere organisaties.
 • Een goede start voor uw organisatie of afdeling.

Of u al ervaring heeft met VBHC of niet, alle zorgprofessionals zijn van harte welkom. Bent u nog een Rookie op VBHC gebied? Voorafgaand aan iedere masterclass geven wij een korte introductie van een uur over VBHC, zodat alle deelnemers op gelijk niveau met elkaar kunnen discussiëren.

DATUMTHEMAOMSCHRIJVING
10 april 2018,
15:30-18:30u
VBHC in de eerste lijnHoewel VBHC in de tweede en derde lijn zich steeds verder ontwikkelt, is het tot nu toe lastiger in de eerste lijn. Hoe pas je VBHC toe in de eerste lijn, waar de diagnose vaak nog gesteld moet worden? Hoe kan je segmentatie gebruiken om de zorg rondom de patient te organiseren?

In deze sessie wordt de Harvard Business School case Oak Street Health behandeld. Toonaangevend op het gebied van eerstelijnszorg en ouderenzorg!
25 april 2018,
15:30-18:30u
Special VBHC Prize SessionDé case op het gebied van chronische condities, eerstelijns- en ouderzorg!

De dag voorafgaand aan het internationale VBHC Prize Event vindt een speciale, aansluitende masterclass plaats. Griffin Myers, Co-founder en CMO van Oak Street Health, zal zijn ervaringen delen bij het opzetten van de eerstelijnszorginstelling en de multidisciplinaire aanpak. Oak Street Health richt zich op de duurste patiëntengroep: 5% van de zorgpopulatie goed voor 41% van de zorgkosten. Toonaangevend is de case vanwege de astronomische resultaten die Oak Street Health heeft weten te bewerkstelligen. In 2013 begonnen, inmiddels 19 centra, 700 medewerkers en 22.000 patiënten in behandeling.

Bereid je voor op de komst van Griffin Myers door op 10 april naar 'VBHC in de Eerste Lijn' te komen. Hier wordt de Harvard Business School case Oak Street Health besproken. Hiervoor is een speciaal actietarief. Voor meer informatie, zie de inschrijfpagina of neem contact op met Matthijs van der Linde op m.vdlinde@thedecisiongroup.nl
22 mei 2018,
15:30-18:30u
Data & IT challenges in VBHCWeet u al hoe u Big Data en analytics kunt inzetten om Value-Based Health Care (VBHC) te implementeren? Data, IT en digitalisering in de zorg zijn het op één na grootste knelpunt bij VBHC implementatie. Hoe kunt u hier het beste mee om gaan?

In 2,5 uur wordt tijdens deze masterclass gekeken naar hoe data & IT juist ingezet kan worden als tool, in plaats van dit te zien als een probleem. Op interactieve wijze behandelt prof. dr. Fred van Eenennaam 'Care Group': dé leading Harvard Business case op het gebied van data & IT. Daarnaast wordt gesproken over hoe inzet van big data en analytics in de zorg kan leiden tot betere patiëntenzorg, kostenbesparingen en innovatieve diensten.
1 juni 2018 , 14:00-17:00uVBHC The BasicsWilt u de basis van Value-Based Health Care onder de knie krijgen? Tijdens deze masterclass wordt het fundament gelegd om zelf aan de slag te gaan met Value-Based Health Care binnen uw eigen organisatie. Het biedt enerzijds een interactief college over de basisbegrippen van Value-Based Health Care. Anderzijds is het een training waarin beschikbare tools voor uw organisatie de revue zullen passeren, zodat u een praktische start met VBHC kan maken.
21 juni 2018,
15:30-18:30u
IPU-creatie en management‘Health care delivery is a team sport’. Logisch? Ja. Makkelijk? Absoluut niet.

Aan de hand van een klassieke Harvard Business Case behandelt prof. dr. Fred van Eenennaam het creëren van multidisciplinaire teams rondom medische condities. Dit vraagt om meer dan het bijeen plaatsen van zorgverleners uit diverse specialismen. Samenwerking is het sleutelwoord van deze middag.
6 juli 2018,
10:00-15:00u
Summer School: VBHC en cultuurveranderingVBHC is het middel tot waarde creatie voor de patiënt. Tegelijkertijd vraagt VBHC implementatie (soms drastische) wijzigingen in de manier van doen en kan een heuse inbraak zijn op de organisatiecultuur. Hoe krijg je dan toch iedereen aan boord?

Samen met prof. dr. Fred van Eenennaam en een gastdocent bespreekt u deze vraag aan de hand van de Harvard Business Case over Providence Healthcare. In een moeilijke, uitdagende periode wist de CEO, Josie Walsh, bewonderenswaardige resultaten te boeken. Ontdek het geheim van haar succes.

Meer inhoudelijke informatie over de gastdocent volgt.
24 augustus 2018,
10:00-15:00u
Summer School: VBHC en Data, IT, & TechnologieWegens succes herhaald!

Voor artsen en non-medici blijken data, IT, en technologie een niet te kraken ‘black box’. De taalbarrière met IT’ers lijkt soms onoverkomelijk. Leer tijdens deze Summer School hoe u IT in uw voordeel kan laten werken. Aan de hand van de meest actuele Harvard Business Cases wordt ingegaan op vragen zoals:

• Wat gaat typisch fout bij het werken met data en IT?
• Wat zijn bestaande praktische oplossingen om dit op te lossen?
• Welke aanpak zorgt voor een succesvolle uitkomst?
• Hoe wordt de ‘taalbarrière’ tussen medici en IT-ers hanteerbaar?
• Hoe kan het gat tussen IT en medici gedicht worden?

DIRECT AANMELDEN


De komende Value-Based Health Care masterclasses vindt u in het schema hierboven. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

De investering voor een enkele workshop is €395,-. Een serie van drie masterclasses is €995,- (€100,- supplement wordt gevraagd voor de Summer School en de VBHC Crash Course, vanwege de langere duur en de aanwezigheid van lunch). Alle masterclasses zijn geaccrediteerd door het KNMG. Het is ook mogelijk te registreren als een organisatie met variërende deelnemers.

VBHC Masterclass  € 395,-
Summer School (5 uur, incl. lunch) €495,-
Crash Course (5 uur, incl. lunch) €495,-
*Drie Masterclasses € 995,-
*Vijf Masterclasses € 1595,-

Mocht u vragen of aanbevelingen (ook qua onderwerpen) hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via +31(0)20-4040111 of m.vdlinde@thedecisioninstitute.org.

DEELNEMERS

 

VBHC Masterclasses zijn voor iedereen! Deelnemers komen van verschillende sectors, beroepen, en achtergronden.

GEDEELTELIJKE LIJST VAN DEELNEMENDE INSTELLINGEN

Amphia Ziekenhuis
Ananz
Catharina ziekenhuis Eindhoven
Coöperatie VGZ
CZ
Erasmus MC
Flevoziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis
Isala Klinieken
Landelijke Netwerk Acute Zorg
‘t Lange Land Ziekenhuis
LUMC
Medisch Centrum Haaglanden

Medisch Spectrum Twente
Ned Vereniging van Ziekenhuizen
Ned Vereniging voor Psychiatrie
OLVG
Sanquin
St. Antonius Ziekenhuis
St. Lucas Andreas Ziekenhuis
St Maartenskliniek Nijmegen
UMC Utrecht
Verenso
VU Medisch Centrum

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Alle masterclasses vinden plaats op Landgoed de Salentein in Nijkerk.
 • Een week voor aanvang van de masterclass ontvangt u uw voorbereidingsmaterialen.
 • De voorbereidingsmaterialen bestaan uit één of meerdere Harvard Business cases en ondersteunende literatuur.
 • De richtlijn voor zelfstudie voorafgaand aan de masterclass is 3 uur.
 • Voor vragen, suggesties, complimenten of klachten kunt u te allen tijde terecht bij Matthijs van der Linde via info@thedecisioninstitute.org.
 • Alle vragen worden binnen vijf werkdagen beantwoord.

Agenda Masterclasses:

15:30 – 15:45 uur:  Ontvangst
15:45 – 17:00 uur:  Sessie
17:00 – 17:15 uur:  Pauze
17:15 – 18:30 uur:  Sessie
18:30 – 19:30 uur:  Borrel

Agenda Summer School / Crash Course:

09:45 – 10:00 uur:  Ontvangst
10:00 – 12:00 uur:  Sessie
12:00 – 12:45 uur:  Lunch
12:45 – 15:00 uur:  Sessie
15:00 – 16:00 uur:  Borrel