Home > Value-Based Health Care Masterclasses > Aanmeldingsformulier

In samenwerking met de bedenker van het concept – Prof. Michael E. Porter, Ph.D. (Harvard Business School) – heeft The Decision Institute een aantal methodologieën ontwikkeld om Value-Based Health Care (patiëntgerichte, artsgedreven, op waarde gebaseerde zorg) te implementeren. De implementatie kan plaatsvinden vanuit verschillende perspectieven: de medische conditie, patiëntwaarden, de zorgcyclus, uitkomstindicatoren, organisatiedesign, kostenmanagement en waardepropositie. Door middel van onze masterclasses kunt u ‘proeven’ van de methodologieën en beginnen met de verbetering binnen de levering van gezondheidszorg in uw eigen organisatie.

The Decision Institute organiseert de Value-Based Health Care masterclasses het hele jaar door. Bent u op zoek naar een op maat gemaakt programma voor uw organisatie, dan vindt u hier de in-house programma’s. Onze masterclasses zijn specifiek gericht op professionals in de gezondheidszorg, medische bestuurders en klinisch managers. De meest recente inzichten worden geboden, zodat kan worden ingesprongen op actuele veranderingen in de gezondheidszorg. De Masterclasses bieden zowel heldere academische inzichten als concrete praktische ervaringen met de implementatie van de verschillende aspecten van Value-Based Health Care.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier of bekijk de brochure van de masterclasses in 2016.

Value-Based Health Care masterclasses:
∙ Bieden vernieuwende methodologieën die academisch zijn gevalideerd door een internationale adviesraad.
∙ Bieden praktische benaderingen die zijn gebaseerd op de ‘best practices’ uit de Verenigde Staten, Duitsland en Zweden.
∙ Zijn gefocust op minder praten en meer doen: hands-on experience.
∙ Behandelen eigen ervaringen en dilemma’s van deelnemers.
∙ Zijn voorzien van een KNMG-accreditatie

Na deelname aan een van de Masterclasses heeft u:
∙ Een beter begrip van het Value-Based Health Care concept.
∙ Een beter begrip van de implementatiemethoden.
∙ Een beslissingstool voor de toepassing van Value-Based Health Care.
∙ Geleerd van uitdagingen en ervaringen van gelijkgestemde professionals in andere organisaties.
∙ Een goede start voor uw organisatie of afdeling.

DATUMTHEMAOMSCHRIJVING
Donderdag 11 aug. 2016,
10:00-15:00u
(Op verzoek:)
Special Summer School - De VBHC Data&IT Challenge
Veel zorgprofessionals hebben moeite met data&IT. Vaak wordt het gezien als een last in plaats van een handig hulpmiddel. Bent u op zoek naar handvatten om hier op een handige manier mee om te gaan? Wilt u op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen en cases op het gebied van data&IT? Lees meer...
Vrijdag 12 aug. 2016,
10:00-15:00u
Summer School Health - Value-Based Health Care: richting 2020 (case-based)
Wegens succes herhaald: In deze Summer School worden de meest recente ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van VBHC besproken. Hoe zal het toepassen van VBHC er uit zien in de toekomst en hoe implementeer je VBHC in een zorgorganisatie? Lees meer...
Vrijdag 9 sept. 2016,
14:30-17:00u
Een praktische introductie in Value-Based Health CareMet deze masterclass wordt in 2,5 uur het fundament gelegd om zelf aan de slag te gaan met Value-Based Health Care binnen uw eigen organisatie. Het biedt enerzijds een interactief college over de basisbegrippen van Value-Based Health Care. Anderzijds is het een training waarin beschikbare tools voor uw organisatie de revue zullen passeren, zodat u een praktische start met VBHC kan maken. Lees meer...
Dinsdag 20 sept. 2016,
15:30-18:00u
Value-Based Purchasing IIn deze masterclass komen nieuwe vergoedingsmodellen voor de zorg aan bod, die de focus leggen op het vergoeden van geleverde zorg op basis van waarde in plaats van volume. Tevens wordt bekeken welke modellen het beste passen bij het concept van Value-Based Health Care en komt aan bod wat de kernaspecten zijn van VBHC-contracten bij dergelijke modellen.
Donderdag 20 okt. 2016,
15:30-18:00u
Waarde van (laboratorium) diagnostiek & Medical decision makingDiagnostiek is een van de belangrijkste schakels om de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te reduceren, wat investeren in diagnostiek cruciaal maakt. Een uniforme methodiek om een investeringsbeslissing te maken omtrent een nieuw diagnosticum is mogelijk de sleutel voor de ontwapening van diagnostiek als fundament richting een duurzame zorg. Het Value of Diagnostics Decision Framework helpt u te identificeren waar kansen liggen om betere kwaliteit zorg te leveren en kosten te reduceren. Diagnostiek is bovendien een belangrijke speler tijdens het nemen van medische beslissingen (Medical Decision Making). Diagnostiek beïnvloedt 60 tot 70% van de medische beslissingen. Diagnostiek bepaalt de route door het zorgproces. Het besef dat diagnostiek één van de sleutels kan zijn tot de juiste zorg voor de juiste patiënt, waarbij kosten worden bespaard, leidt tot steeds meer initiatieven waarbij juist geïnvesteerd wordt in diagnostiek in plaats van behandelingen.

De komende Value-Based Health Care masterclasses vindt u in het schema hierboven. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

De investering voor een enkele workshop is vanaf september 2016  €395,-. Een serie van drie masterclasses is €995,- (€60,- supplement wordt gevraagd voor de Summer School Health en €100,- voor de VBHC Crash Course, vanwege de langere duur en de aanwezigheid van lunch). Alle masterclasses zijn geaccrediteerd door het KNMG. Het is ook mogelijk te registreren als een organisatie met variërende deelnemers.

VBHC Masterclass (2,5 uur) € 395,-
Three Masterclasses € 995,-
Five Masterclasses € 1595,-
Supplement Summer School (5 uur/lunch) € 100,-
Supplement Crash Course (5 uur/lunch) € 100,-

Mocht u vragen of aanbevelingen (ook qua onderwerpen) hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via +31(0)20-4040111 of s.nonnekes@thedecisioninstitute.org.

GEDEELTELIJKE LIJST VAN DEELNEMENDE INSTELLINGEN

Amphia Ziekenhuis
Ananz
Catharina ziekenhuis Eindhoven
Coöperatie VGZ
Erasmus MC
Flevoziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis
Isala Klinieken
Landelijke Netwerk Acute Zorg
‘t Lange Land ziekenhuis
LUMC
Medisch Centrum Haaglanden

Medisch Spectrum Twente
Ned Vereniging van Ziekenhuizen
Ned Vereniging voor Psychiatrie
NVZ
OLVG
St. Antonius Ziekenhuis
St. Lucas Andreas Ziekenhuis
St Maartenskliniek Nijmegen
UMC Utrecht
Verenso
VU Medisch Centrum
Ziekenhuis Tjongerschans

VBHC Europe: onze partner op het gebied van Value-Based Health Care