Home > Value-Based Health Care Masterclasses > Aanmeldingsformulier

In samenwerking met de bedenker van het concept – Prof. Michael E. Porter, Ph.D. (Harvard Business School) – heeft The Decision Institute een aantal methodologieën ontwikkeld om Value-Based Health Care (patiëntgerichte, artsgedreven, op waarde gebaseerde zorg) te implementeren. De implementatie kan plaatsvinden vanuit verschillende perspectieven: de medische conditie, patiëntwaarden, de zorgcyclus, uitkomstindicatoren, organisatiedesign, kostenmanagement en waardepropositie. Door middel van onze masterclasses kunt u ‘proeven’ van de methodologieën en beginnen met de verbetering binnen de levering van gezondheidszorg in uw eigen organisatie.

The Decision Institute organiseert de Value-Based Health Care masterclasses het hele jaar door. Bent u op zoek naar een op maat gemaakt programma voor uw organisatie, dan vindt u hier de in-house programma’s. Onze masterclasses zijn specifiek gericht op professionals in de gezondheidszorg, medische bestuurders en klinisch managers. De meest recente inzichten worden geboden, zodat kan worden ingesprongen op actuele veranderingen in de gezondheidszorg. De Masterclasses bieden zowel heldere academische inzichten als concrete praktische ervaringen met de implementatie van de verschillende aspecten van Value-Based Health Care.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier of bekijk de brochure van de masterclasses in 2016.

Value-Based Health Care masterclasses:
∙ Bieden vernieuwende methodologieën die academisch zijn gevalideerd door een internationale adviesraad.
∙ Bieden praktische benaderingen die zijn gebaseerd op de ‘best practices’ uit de Verenigde Staten, Duitsland en Zweden.
∙ Zijn gefocust op minder praten en meer doen: hands-on experience.
∙ Behandelen eigen ervaringen en dilemma’s van deelnemers.
∙ Zijn voorzien van een KNMG-accreditatie

Na deelname aan een van de Masterclasses heeft u:
∙ Een beter begrip van het Value-Based Health Care concept.
∙ Een beter begrip van de implementatiemethoden.
∙ Een beslissingstool voor de toepassing van Value-Based Health Care.
∙ Geleerd van uitdagingen en ervaringen van gelijkgestemde professionals in andere organisaties.
∙ Een goede start voor uw organisatie of afdeling.

PROGRAMMA

Of u al ervaring heeft met VBHC of niet, alle zorgprofessionals zijn van harte welkom. Bent u nog een Rookie op VBHC gebied? Voorafgaand aan iedere masterclass geven wij een korte introductie van een uur over VBHC, zodat alle deelnemers op gelijk niveau met elkaar kunnen discussiëren.

DATUMTHEMAOMSCHRIJVING
Dinsdag 8 nov. 2016,
14:00-15:30u
How to write a winning applicationBent u van plan zich aan te melden voor de Value-Based Health Care Prize? Bereid uzelf tot in de puntjes voor en kom naar deze 1,5 uur durende training, gedoceerd door non-voting chairman van de jury prof. dr. Fred van Eenennaam.Lees meer...
Dinsdag 8 nov. 2016,
15:30-18:00u
Medisch LeiderschapAansluitend op de Special training ‘How to write a winning application’ volgt de masterclass ‘Medisch Leiderschap’. De nieuwe case ‘Meetbaar Beter – Transparently measuring and reporting patient relevant outcomes’ staat centraal: een goed voorbeeld van sterk medisch leiderschap. Haal alle tools in huis om uzelf te ontwikkelen tot een sterke leider in de zorg. Lees meer...
Donderdag 24 nov. 2016,
15:30-18:00u
Value-Based Purchasing IIBent u medicus of zorgverzekeraar, houdt u zich bezig met contractering en wilt u sturen op een zorgcontract waarin kwaliteit en uitkomsten de basis zijn? Lees meer...
Donderdag 15 dec. 2016,
15:30-18:00u
Value-Based Health Care CostsDeze masterclass biedt handvatten om zorgkosten op een Value-Based Health Care manier kaart te brengen met behulp van ‘Time-Driven Activity-Based Costing’. Hierbij ligt de focus op: kosten, kwaliteit en proces- en organisatieoptimalisatie. Lees meer...

De komende Value-Based Health Care masterclasses vindt u in het schema hierboven. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

De investering voor een enkele workshop is vanaf september 2016  €395,-. Een serie van drie masterclasses is €995,- (€100,- supplement wordt gevraagd voor de Summer School Health de VBHC Crash Course, vanwege de langere duur en de aanwezigheid van lunch). Alle masterclasses zijn geaccrediteerd door het KNMG. Het is ook mogelijk te registreren als een organisatie met variërende deelnemers.

VBHC Masterclass (2,5 uur) € 395,-
*Drie Masterclasses € 995,-
*Vijf Masterclasses € 1595,-
Supplement Summer School (5 uur/lunch) € 100,-
Supplement Crash Course (5 uur/lunch) € 100,-

Mocht u vragen of aanbevelingen (ook qua onderwerpen) hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via +31(0)20-4040111 of s.nonnekes@thedecisioninstitute.org.

GEDEELTELIJKE LIJST VAN DEELNEMENDE INSTELLINGEN

Amphia Ziekenhuis
Ananz
Catharina ziekenhuis Eindhoven
Coöperatie VGZ
Erasmus MC
Flevoziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis
Isala Klinieken
Landelijke Netwerk Acute Zorg
‘t Lange Land ziekenhuis
LUMC
Medisch Centrum Haaglanden

Medisch Spectrum Twente
Ned Vereniging van Ziekenhuizen
Ned Vereniging voor Psychiatrie
NVZ
OLVG
St. Antonius Ziekenhuis
St. Lucas Andreas Ziekenhuis
St Maartenskliniek Nijmegen
UMC Utrecht
Verenso
VU Medisch Centrum
Ziekenhuis Tjongerschans

VBHC Europe: onze partner op het gebied van Value-Based Health Care