Home > Value-Based Health Care Masterclasses > Aanmeldingsformulier

The Decision Institute organiseert het hele jaar door Value-Based Health Care masterclasses en VBHC Green Belt sessies. In samenwerking met de bedenker van het concept, Harvard professor Michael E. Porter, Ph.D., heeft The Decision Institute een aantal methodologieën ontwikkeld om Value-Based Health Care – patiëntgerichte, artsgedreven, op waarde gebaseerde zorg – te implementeren. Door middel van onze masterclasses kunt u ‘proeven’ van de methodologieën en beginnen met de verbetering binnen de levering van gezondheidszorg in uw eigen organisatie. Om in een korte tijd expert te worden in VBHC implementatie, raden wij onze VBHC Green Belt Track aan.

Sinds 2008 volgden ruim 21.100 zorgprofessionals VBHC educatie bij The Decision Institute. Onze educatie is specifiek gericht op professionals in de gezondheidszorg, medisch bestuurders en klinisch managers. De meest recente inzichten worden geboden, zodat kan worden ingesprongen op actuele veranderingen in de gezondheidszorg. De educatie biedt zowel heldere academische inzichten als concrete praktische ervaringen met de implementatie van de verschillende aspecten van Value-Based Health Care.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier om u direct in te schrijven voor één van onze masterclasses. Liever VBHC Green Belt worden? Scroll dan naar beneden of klik  hier!

Bent u op zoek naar een op maat gemaakt programma voor uw organisatie? Hier vindt u onze in-house programma’s.

Value-Based Health Care masterclasses:
∙ Bieden vernieuwende methodologieën die academisch zijn gevalideerd door een internationale adviesraad.
∙ Bieden praktische benaderingen die zijn gebaseerd op de ‘best practices’ uit de Verenigde Staten, Duitsland en Zweden.
∙ Zijn gefocust op minder praten en meer doen: hands-on experience.
∙ Behandelen eigen ervaringen en dilemma’s van deelnemers.
∙ Zijn voorzien van een BIG/KNMG-accreditatie

Na deelname aan een van de Masterclasses heeft u:
∙ Een beter begrip van het Value-Based Health Care concept.
∙ Een beter begrip van de implementatiemethoden.
∙ Een beslissingstool voor de toepassing van Value-Based Health Care.
∙ Geleerd van uitdagingen en ervaringen van gelijkgestemde professionals in andere organisaties.
∙ Een goede start voor uw organisatie of afdeling.

Of u al ervaring heeft met VBHC of niet, alle zorgprofessionals zijn van harte welkom. Bent u nog een Rookie op VBHC gebied? Voorafgaand aan iedere masterclass geven wij een korte introductie van een uur over VBHC, zodat alle deelnemers op gelijk niveau met elkaar kunnen discussiëren.

DATUMTHEMAOMSCHRIJVING
28 sep 2017,
15:30-18:30u
Integrated Practice Units en samenwerkingIn de VBHC masterclass 'Integrated Practice Units en Samenwerking' staan de volgende vragen centraal:

• Op welke manier kan de zorg het beste om de patiënt en/of een medische conditie heen ingericht worden?
• Welke kernaspecten zijn van belang bij het creëren van IPU's?
• Hoe kan de organisatie van het (para)medisch team aansluiten op de gehele patient journey?
• Hoe kan de samenwerking binnen het (para)medisch team geoptimaliseerd worden?

Aan de hand van de top Harvard Business Case 'Martini Klinik' wordt getoond hoe een internationaal voorbeeld als de Martini Klinik haar IPU heeft ingericht. Daarnaast word je uitgedaagd de koppeling te maken naar uw eigen situatie.
26 okt 2017,
15:30-18:30u
Bundled Payments in VBHCTijdens deze masterclass staan bundled payments centraal: Waar moet je aan denken als je een bundled payment aan wil gaan met een zorgverzekeraar/zorgverlener?
9 nov 2017,
14:00-15:30u
How to write a winning applicationBent u van plan zich aan te melden voor de Value-Based Health Care Prize? Bereid uzelf tot in de puntjes voor en kom naar deze 1,5 uur durende training, gedoceerd door non-voting chairman van de jury prof. dr. Fred van Eenennaam.
9 nov 2017,
15:30-18:30u
VBHC in de eerste lijnHoewel VBHC in de tweede en derde lijn zich steeds verder ontwikkelt, is het tot nu toe lastiger in de eerste lijn. Hoe pas je VBHC toe in de eerste lijn, waar de diagnose vaak nog gesteld moet worden? Hoe kan je segmentatie gebruiken om de zorg romdom de patient te organiseren?
28 nov 2017,
15:30-18:30u
VBHC DatamanagementData heb je op verschillende momenten nodig (met de patiënt, met de zorgverzekeraar, met het medisch team). Hoe gebruik je data op een VBHC manier, zodat je er als multidisciplinair team van kan leren? Hoe zorg je dat alle data goed wordt ingevoerd en dat bruikbare data op het goede moment beschikbaar is? Bovenstaande onderwerpen worden aan de hand van de Harvard Business Case ‘Carolinas HealthCare System: Consumer Analytics'. (Gastspreker: Michiel Pieters, CEO van Ortec Data Science)
14 dec 2017,
15:30-18:30u
De waarde van diagnostiekWelk diagnosticum is waardevol en welk diagnosticum is waardeloos? Investeren in de juiste diagnostiek kan de kwaliteit van zorg in het vervolg van de zorgketen verbeteren en/of kosten besparen. Maar hoe maakt u een beslissing over een nieuw diagnosticum en hoe bepaalt u de waarde hiervan?

12 jan 2018,
10:00-15:00u
Crash Course Value-Based Health CareIs 2018 het jaar waarin u voorloper wordt op het gebied van Value-Based Health Care (VBHC)? In deze Crash Course presenteren wij de VBHC Toolbox, die u in staat stelt om VBHC te implementeren in uw zorgorganisatie.

Daarnaast worden twee actuele Harvard Business cases behandeld, die uitdagen de vertaalslag te maken naar uw organisatie.
25 jan 2018,
15:30-18:30u
Value-Based Health Care: The BasicsWilt u de basis van Value-Based Health Care onder de knie krijgen? Tijdens deze masterclass wordt het fundament gelegd om zelf aan de slag te gaan met Value-Based Health Care binnen uw eigen organisatie. Het biedt enerzijds een interactief college over de basisbegrippen van Value-Based Health Care. Anderzijds is het een training waarin beschikbare tools voor uw organisatie de revue zullen passeren, zodat u een praktische start met VBHC kan maken.

aanmelden

De komende Value-Based Health Care masterclasses vindt u in het schema hierboven. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

De investering voor een enkele workshop is vanaf september 2016  €395,-. Een serie van drie masterclasses is €995,- (€100,- supplement wordt gevraagd voor de Summer School de VBHC Crash Course, vanwege de langere duur en de aanwezigheid van lunch). Alle masterclasses zijn geaccrediteerd door het KNMG. Het is ook mogelijk te registreren als een organisatie met variërende deelnemers.

VBHC Masterclass  € 395,-
Summer School (5 uur, incl. lunch) €495,-
Crash Course (5 uur, incl. unch) €495,-
*Drie Masterclasses € 995,-
*Vijf Masterclasses € 1595,-

Mocht u vragen of aanbevelingen (ook qua onderwerpen) hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via +31(0)20-4040111 of s.nonnekes@thedecisioninstitute.org.

Value-Based Health Care expert worden èn daar erkenning voor kijgen? Volg dan de VBHC Green Belt track waarin u wordt opgeleid tot VBHC Certified Green Belt.

De Value-Based Health Care Green Belt track geeft u inzicht in de essentials van VBHC. Het stelt u in staat uw gesprekken met collega’s en klanten naar het volgende niveau te brengen met de verworven inzichten in VBHC. In vier sessies wordt u klaargestoomd voor het VBHC Certified Green Belt examen van VBHC Center Europe. De VBHC Green Belt track behandelt de filosofie, core concepts en belangrijkste tools op gebied van VBHC aan de hand van theorie en praktische voorbeelden.

Wilt u VBHC Certified Green Belt worden? Bekijk hier onze VBHC Green Belt Track.

GEDEELTELIJKE LIJST VAN DEELNEMENDE INSTELLINGEN

Amphia Ziekenhuis
Ananz
Catharina ziekenhuis Eindhoven
Coöperatie VGZ
Erasmus MC
Flevoziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis
Isala Klinieken
Landelijke Netwerk Acute Zorg
‘t Lange Land ziekenhuis
LUMC
Medisch Centrum Haaglanden

Medisch Spectrum Twente
Ned Vereniging van Ziekenhuizen
Ned Vereniging voor Psychiatrie
NVZ
OLVG
St. Antonius Ziekenhuis
St. Lucas Andreas Ziekenhuis
St Maartenskliniek Nijmegen
UMC Utrecht
Verenso
VU Medisch Centrum
Ziekenhuis Tjongerschans

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Alle masterclasses vinden plaats op Landgoed de Salentein in Nijkerk.
  • Een week voor aanvang van de masterclass ontvangt u uw voorbereidingsmaterialen.
  • De voorbereidingsmaterialen bestaan uit één of meerdere Harvard Business cases en ondersteundende literatuur.
  • De richtlijn voor zelfstudie voorafgaand aan de masterclass is 3 uur.
  • Voor vragen, suggesties, complimenten of klachten kunt u te allen tijden terecht bij Sara Nonnekes via info@thedecisioninstitute.org.
  • Alle vragen worden binnen vijf werkdagen beantwoord.

Agenda Masterclasses:

15:30 – 15:45 uur:  Ontvangst
15:45 – 17:00 uur:  Sessie
17:00 – 17:15 uur:  Pauze
17:15 – 18:30 uur:  Sessie
18:30 – 19:30 uur:  Borrel

Agenda Summer School / Crash Course:

09:45 – 10:00 uur:  Ontvangst
10:00 – 12:00 uur:  Sessie
12:00 – 12:45 uur:  Lunch
12:45 – 15:00 uur:  Sessie
15:00 – 16:00 uur:  Borrel