Value-Based Health Care masterclasses:

 • Bieden vernieuwende methodologieën die academisch zijn gevalideerd door een internationale adviesraad.
 • Bieden praktische benaderingen die zijn gebaseerd op de ‘best practices’ uit de Verenigde Staten, Duitsland en Zweden.
 • Zijn gefocust op minder praten en meer doen: hands-on experience.
 • Behandelen eigen ervaringen en dilemma’s van deelnemers.
 • Zijn voorzien van een BIG/KNMG-accreditatie

Na deelname aan een van de masterclasses heeft u:

 • Een beter begrip van het Value-Based Health Care concept.
 • Een beter begrip van de implementatiemethoden.
 • Een beslissingstool voor de toepassing van Value-Based Health Care.
 • Geleerd van uitdagingen en ervaringen van gelijkgestemde professionals in andere organisaties.
 • Een goede start voor uw organisatie of afdeling.

Of u al ervaring heeft met VBHC of niet, alle zorgprofessionals zijn van harte welkom. Bent u nog een Rookie op VBHC gebied? Voorafgaand aan iedere masterclass geven wij een korte introductie van een uur over VBHC, zodat alle deelnemers op gelijk niveau met elkaar kunnen discussiëren.

DATUMTHEMAOMSCHRIJVING
23 mei 2019,
16.00-18.30 uur
Patient-centered in een ziekenhuisEinde aan de patiënten ping-pong: hoe zorgprofessionals verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de integrale patiëntenzorg.

24 mei 2019,
11.00-16.30 uur
VBHC: Ervaringen in de Lage Landen Let op: *deze crash course vindt plaats in Brussel*.

Wilt u de basis van Value-Based Health Care onder de knie krijgen? Tijdens deze masterclass wordt het fundament gelegd om zelf aan de slag te gaan met Value-Based Health Care binnen uw eigen organisatie. Tevens zullen een aantal VBHC initiatieven in de Lage Landen de revue passeren.
June 11th, 2019,
11.00-16.30 uur
VBHC Crash Course (Exclusive for MedTech Europe members)The Decision Institute, in collaboration with MedTech Europe, proudly presents the VBHC Crash Course. The VBHC Crash Course starts with a practical introduction in ValueBased Health Care with international best-practices in VBHC implementation. Secondly, patient outcomes/costs of care delivery in relation to societal/economic value is discussed. Thirdly, an expert guest speaker will delve into Value-Based Procurement and Value-Based Contracting. Pre-sale is exclusive for MedTech Europe members.
13 juni 2019,
16.00-18.30 uur
Bundled paymentsBundled payment: successen en learnings.
27 juni 2019,
16.00-18.30 uur
Medical LeadershipTijdens deze masterclass wordt gesproken over leiderschap in de zorg op het gebied van VBHC implementatie en integratie. Hoe krijg je als medisch leider je team mee in de transitie naar VBHC?
5 juli 2019,
10.00-15.00 uur
Summer School: Care & Cure: integrale patiëntenzorgMeer informatie volgt. U bent altijd vrij om contact op te nemen met ons via info@thedecisioninstitute.org of via 020 40 40 111
27 augustus 2019,
10.00-15.00 uur
VBHC Implementation. Successes and lessons learnedMeer dan 10 jaar ervaring en inspiratie in VBHC. Best practices en lessons learned in Europa en daarbuiten aan de hand van de Medtronic case.
29 en 30 augustus 2019,
10.00-15.00 uur
Intensive VBHC Green Belt TrackOp verzoek van medisch specialisten de Intensive VBHC Green Belt Track: Become a Certified VBHC Green Belt in two-days. Krijg in twee dagen een compleet en diepgaand beeld van wat VBHC behelst en wordt klaargestoomd voor het VBHC examen van Value-Based Health Care Center Europe. Krijg praktijkvoorbeelden aan de hand van vier Harvard Business School casussen die worden behandeld. Daarnaast twee inspirerende keynote sprekers die de laatste inzichten en ontwikkelingen van VBHC uit de praktijk met u delen. Inclusief hotelovernachting!
24 oktober 2019,
16.00-18.30 uur
Thinkers Series with Dr. Griffin Myers: VBHC in Primary CareDé case op het gebied van chronische condities, eerstelijns- en ouderzorg!

Dr. Griffin Myers, Co-founder en CMO van Oak Street Health, zal zijn ervaringen delen bij het opzetten van de eerstelijnszorginstelling en de multidisciplinaire aanpak. Oak Street Health richt zich op de duurste patiëntengroep: 5% van de zorgpopulatie goed voor 41% van de zorgkosten. Toonaangevend is de case vanwege de astronomische resultaten die Oak Street Health heeft weten te bewerkstelligen. In 2013 begonnen, inmiddels 42 centra en behandelen meer dan 50.000 patiënten.

Bereid je voor op de komst van Griffin Myers door op 10 april naar 'VBHC in de Eerste Lijn' te komen. Hier wordt de Harvard Business School case Oak Street Health besproken. Hiervoor is een speciaal actietarief. Voor meer informatie, zie de inschrijfpagina of neem contact op met Matthijs van der Linde op m.vdlinde@thedecisiongroup.nl

DIRECT AANMELDEN


De komende Value-Based Health Care masterclasses vindt u in het schema hierboven. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier.

De investering voor een enkele workshop is €395,-. Een serie van drie masterclasses is €995,- (€100,- supplement wordt gevraagd voor de Summer School en de VBHC Crash Course, vanwege de langere duur en de aanwezigheid van lunch). Alle masterclasses zijn geaccrediteerd door het KNMG. Het is ook mogelijk te registreren als een organisatie met variërende deelnemers.

VBHC Masterclass  € 395,-
Summer School (5 uur, incl. lunch) €495,-
Crash Course (5 uur, incl. lunch) €495,-
*Drie Masterclasses € 995,-
*Vijf Masterclasses € 1595,-

Mocht u vragen of aanbevelingen (ook qua onderwerpen) hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via +31(0)20-4040111 of m.vdlinde@thedecisioninstitute.org.

DEELNEMERS

 

VBHC Masterclasses zijn voor iedereen! Deelnemers komen van verschillende sectors, beroepen, en achtergronden.

GEDEELTELIJKE LIJST VAN DEELNEMENDE INSTELLINGEN

Amphia Ziekenhuis
Ananz
Catharina ziekenhuis Eindhoven
Coöperatie VGZ
CZ
Erasmus MC
Flevoziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis
Isala Klinieken
Landelijke Netwerk Acute Zorg
‘t Lange Land Ziekenhuis
LUMC
Medisch Centrum Haaglanden

Medisch Spectrum Twente
Ned Vereniging van Ziekenhuizen
Ned Vereniging voor Psychiatrie
OLVG
Sanquin
St. Antonius Ziekenhuis
St. Lucas Andreas Ziekenhuis
St Maartenskliniek Nijmegen
UMC Utrecht
Verenso
VU Medisch Centrum

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Alle masterclasses vinden plaats op Landgoed de Salentein in Nijkerk.
 • Een week voor aanvang van de masterclass ontvangt u uw voorbereidingsmaterialen.
 • De voorbereidingsmaterialen bestaan uit één of meerdere Harvard Business cases en ondersteunende literatuur.
 • De richtlijn voor zelfstudie voorafgaand aan de masterclass is 3 uur.
 • Voor vragen, suggesties, complimenten of klachten kunt u te allen tijde terecht bij Matthijs van der Linde via info@thedecisioninstitute.org.
 • Alle vragen worden binnen vijf werkdagen beantwoord.

Agenda Masterclasses:

15.30 – 15.45 uur:  Ontvangst
15.45 – 17.00 uur:  Sessie
17.00 – 17.15 uur:  Pauze
17.15 – 18.30 uur:  Sessie
18.30 – 19.30 uur:  Borrel

Agenda Summer School / Crash Course:

09.45 – 10.00 uur:  Ontvangst
10.00 – 12.00 uur:  Sessie
12.00 – 12.45 uur:  Lunch
12.45 – 15.00 uur:  Sessie
15.00 – 16.00 uur:  Borrel